MOOTTORIURHEILU

Renkaat ulvoen yli maaliviivan

BFGoodrich® on aina ollut läheisesti mukana autokilpailuissa. Yli vuosisadan ajan renkaidemme laatu ja monipuolisuus on purrut kiinni kilparadoilla ja aavikoilla ympäri maailman.

bfgoodrich truck tyres competition circuit
rekkakilpailu; rekkahaaste; kilparenkaat
BFGoodrich
BFGoodrich®-renkaat kisaavat aina maaliin saakka.

Jo moottoriurheilun alusta lähtien olemme vetäneet väkijoukkoja puoleemme voitettuamme nyt jo legendaarisen Indianapolis 500 -kisan kahdesti peräkkäin, vuosina 1914 ja 1915.
Me rakastimme kilpaurheilua niin paljon, ettei meitä pysäyttänyt mikään sen jälkeen! Voittoja satoi kaikenlaisista kisoista. Eräs kohokohta oli ehdottomasti 1994, kun Uuden-Seelannin Rod Millen voitti maailman kuuluisimman ja kovimman mäkikisan Pikes Peaken Toyota Celicalla.

Myöskään maastorallit eivät ole meille vieraita, sillä olemme jättäneet pysyvät jäljet niihin. Jo 1972 voitimme Baja 1000:n, minkä jälkeen voitimme nopeaan tahtiin pokaalit SCORE Baja 500:ssä 1983 ja 1988, Corky ja Scott McMillinin toimiessa kuljettajina. Ensimmäinen menestyksemme maastorallin maailmanmestaruuskisoissa tuli 1999. Vuosien 1986–2007 välisenä aikana kilparenkaamme ovat tuoneet ainakin 21 peräkkäistä voittoa Baja 1000:ssa, mistä on tullut vertailukohta amerikkalaisen off-road-kilpailun maailmassa!

Vidéo Competition

Renkaamme ja niitä käyttävät tiimit nappasivat mestaruuden FIA Cross Country Rally World Cupissa sekä Australasian Safarissa 2011 ja 2012. Ensimmäinen voittomme Dakarissa tuli Jean-Louis Schlesserin toimesta 1999. Olemme sen jälkeen ajaneet poikki Afrikan useita kertoja, ja 2017, ankarista sää- ja ajo-olosuhteista riippumatta, saimme 13. voittomme Peugeot-tiimin kanssa.

Kilpaillessamme rallin maailmanmestaruuskisoissa vuodesta 2006 vuoteen 2010 renkaamme todistivat suorituskykynsä voittamalla kaikki kuljettajien ja automerkkien mestaruudet. Me olimme palkintopallilla Citroën- ja Ford-tiimien sekä Sebastian Loebin kanssa tämän voittaessa viisi kertaa peräkkäin.

Video Historique Competition

Osana Intercontinental Rally Challengea 2007 toimme voiton kotiin tänä ensimmäisen vuotena Peugeotin kanssa.
Aivan äskettäin ja toista kertaa peräkkäin olimme voitokkaita Cyril Despresin ja Peugeotin kanssa Silk Way -rallissa heinäkuussa 2017. Tämä rekkakisa yhdistää Moskovan ja Xianin, ja sen jännitys sai kaikki valtaansa, kun monet tapahtumat järkyttivät tiimien asemia 9 000 kilometrin ja 15 päivän kilpailussa.